Global Partnership in
Addressing Current Challenges


Zero Transmission. Zero Disability. Zero Discrimination.

20th International Leprosy Congress
Manila, Philippines
11-13 September 2019

PROGRAM

PROGRAM AT A GLANCE

DATE DAY MORNING AFTERNOON EVENING
10 September 2019 Tuesday Pre-Congress Symposia & Workshops (Invitational)
11 September 2019 Wednesday Opening Ceremony;
Plenary 1
Parallel Sessions
12 September 2019 Thursday Plenary 2 Parallel Sessions
13 September 2019 Friday Parallel Sessions Plenary 3;
Closing Ceremony;
ILA Meeting
Farewell Dinner

PROGRAM

PROGRAM

10 September 2019 (Tuesday)
Registration: Pre-Congress Meetings & Workshops

Registration (Distribution of Conference Kits):
Time: 10:00 - 19:00
Venue: Registration Counter, PICC

Pre-Congress Meetings: (Invitational Only)
11 September 2019 (Wednesday) DAY 1
MORNING
8:30-12:15
OPENING CEREMONY; PLENARY 1 - Global Partnerships, Inclusions and Heritage
Venue: Reception Hall - Ground Floor, PICC
Moderators: David Scollard (USA) / Ma. Teresita Gabriel (Philippines)
8:30 Prayer & National Anthem
8:50 Welcome Message Myrna Cabotaje
Undersecretary of Health - Philippines
10mins
9:00 Ceremonial Opening of 20th ILC Christian Johnson
President - International Leprosy Association (ILA)
5mins
9:05 Inspirational Message



Message from WHO Western Pacific Region

Yohei Sasakawa
Chairman, The Nippon Foundation
WHO Goodwill Ambassador for Leprosy Elimination

Huong Thi Giang Tran
Director, Programme for Disease Control for the Western Pacific.

25mins



5mins
9:30 Keynote Message Francisco Duque III
Secretary of Health - Philippines
20mins
9:50 Leprosy - Where Do We Stand? Where Do We Go? Erwin Cooreman
Team Leader
WHO-Global Leprosy Program
20mins
10:10 Global Consortium for the Cause of Leprosy - ILEP/NGO Perspective Jan van Berkel
President, International Federation of Anti-Leprosy Association (ILEP)
15mins
10:25 Global Partnership for Zero Leprosy - GPZL Perspective Bill Simmons
Chairman, GPZL Leadership Team
15mins
10:40 Novartis Foundation as a Global Partner Mark Alexandre Rogers
Senior Global Program Head
Novartis Foundation
Basel, Switzerland
15mins
10:55 Moderator's Time 15mins
11:10 COFFEE BREAK & Poster Session (Mezzanine & Reception Hall)
20mins
11:30 Historical Role of the Philippines in Global Leprosy
Arturo Cunanan
Chief, Culion Sanitarium, Philippines
15mins
11:45 Summary Report: "World Assembly of Persons Affected by Leprosy"
Assembly Representative
15mins
12:00 Leprosy in the Global Context of NTD - Relevance and Recent Developments
Wim van Brakel
Medical Director, NLR
Amsterdam, The Netherlands
15mins
12:15 Moderator's Time 15mins
12:30 LUNCH BREAK and Poster Presentation (Reception Hall & Mezzanine)
90mins
AFTERNOON
14:15-18:00
PARALLEL SESSIONS
Venue: 2F Secretariat Bldg. & 3F Delegation Bldg.
12 September 2019 (Thursday) DAY 2
MORNING
8:30-12:00
PLENARY 2 - Zero Transmission; Zero Disability; Zero Discrimination
Venue: Reception Hall
Moderators: Tax Romero (Philippines) / Warwick Britton (Australia)
8:30 Discrimination and Structural Violence as Social Determinants of Leprosy - The United Nation's Mandates of Work for Eliminating Harmful Stereotypes and Enforcing Human Rights
Alice Cruz
UN Special Rapporteur
Elimination of Discrimination Against Persons Affected by Leprosy
15mins
8:45 The LRI Perspective on Leprosy Research
Nienke Veldhuijzen
Technical Officer, Leprosy Research Initiative
The Netherlands
15mins
9:00 Advances in the Management of Reactions & Neuritis
Diana Lockwood
Leprosy Consultant, London School of Hygiene & Tropical Medicine
UK

Joydeepa Darlong
Senior Leprologist, Leprosy Mission Trust,
India



25mins
9:25 Neuropathic Pain as a Consequence of Leprosy
Andrew Rice
Professor, Pain Medicine, Imperial College
London
20mins
9:45 Open Forum (Q&A)
20mimns
10:05 Moderator's Time
10mins
10:15 COFFEE BREAK & Poster Sessions (Mezzanine & Reception Hall)
20mins
10:35 Chemoprophylaxis: An Important Tool for Leprosy Control Peter Steinmann
PhD in Epidemiology, University of Basel
20mins
10:55 Novel Tools for Early Diagnosis and Strategies to Achieve Zero Leprosy Milton Moraes
Doctorate in Immunogenetics
Chief, Leprosy Laboratory, Fiocruz, Brazil
20mins
11:15 Updates in Vaccine for Leprosy Steven Reed
President-CEO & Founder, Infectious Disease Research Institute, Seattle, USA
20mins
11:35 Open Forum (Q&A) 20mins
11:55 Moderator's Time 5mins
12:00-13:30 LUNCH BREAK & Poster Sessions (Mezzanine & Reception Hall)
90mins
AFTERNOON
13:30-17:30
PARALLEL SESSIONS
Venue: 2F Secretariat Bldg.; 3F Delegation Bldg.
13 September 2019 (Friday) DAY 3
MORNING
8:30-12:30
PARALLEL SESSIONS
Venue: 2F Secretariat Bldg.; 3F Delegation Bldg.
8:30 Parallel Sessions - 1
10:00 Coffee Break
10:30 Parallel Sessions - 2
12:30-13:40 Lunch Break & Poster Sessions (Reception Hall, Mezzanine)
90mins
13:40-17:30 PLENARY 3 - Current Scenario of Leprosy; Therapeutic Innovation; CLOSING CEREMONY
Venue: Reception Hall
Moderators: Mathias Duck (Paraguay) / Ma. Luisa Venida (Philippines)
Sundeep Chaitanya (India); Charlotte Avanzi (USA)
13:40 "The New Face of Leprosy" Saba Lambert
Leprologist
All Africa Leprosy, Tuberculosis and Rehabilitation Training (ALERT) Center
Ethiopia

Diana Lockwood
Leprosy Consultant, London School of Hygiene & Tropical Medicine, UK
20mins
14:00 Epidemiologic and Psychosocial Scenario of Leprosy in an Endemic Country (India)
Anil Kumar
Ministry of Health, India
20mins
14:20 Epidemiologic and Psychosocial Scenario of Leprosy in an Endemic Country (Brazil)
Gerson Fernando Pereira
Ministry of Health
Brazil
20mins
14:40 Mycobacterial Genomics, Structural Biology & Chemotherapeutics for Leprosy
Tom Blundell
Director of Research & Professor Emeritus,
Biochemistry Department, Cambridge University
United Kingdom
30mins
15:10 Open Forum (Q&A)
20mins
15:30 COFFEE BREAK and Poster Session (Mezzanine, Reception Hall)
30mins
16:00 CLOSING CEREMONY:
Recap of 20th ILC



Message of Thanks






Announcement & Turn-Over of Key of Responsibilities to the host of the 21st ILC

Paul Saunderson
Chairman
20th ILC Scientific Committee

Francesca Gajete
ILA Vice-President (Philippines)

Marivic Balagon
Chairman
Local Scientific Organizing Committee

Christian Johnson
ILA President

30mins
10mins


5mins


5mins



10mins
16:30 ILA General Assembly; Election of Officers

To be facilitated by ILA Officers
30mins
(Invitational)
16:30 - 18:00
FREE TIME
Networking with colleagues;
To reconvene for joint dinner
90mins
18:00-20:30 FELLOWSHIP DINNER
Venue: Reception Hall

Copyright © 2018
Website Powered by: Pinoys Interactive